Moriskan kan tvingas stänga om ett år

Malmö Fortsatt dialog, men samtidigt en klar oro för Moriskans framtid. Så beskriver kulturnämndens ordförande Sylvia Björk (S) läget med krisdrabbade kulturföreningen Re: Orient.
Stödet har räknats upp en aning, men risken för en stängning om ett år kvarstår.

Re: Orient, som driver Moriskan, har slagit larm om en kraftigt försämrad ekonomi som redan om ett år kan leda till en stängning av Moriskan.
Föreningen berättar om en minskande aktivitet under hösten och pekar på tillkomsten av Malmö Live som ett starkt skäl till den urholkade ekonomin. Konkurrensen mellan olika kulturscener i Malmö har hårdnat.
Föreningen har tappat flera av sina etablerade samarbetspartners till Malmö Live.

Till den dystra bilden läggs även de omfattande markarbetena kring paviljongen i Folkets park.
”Det stora gräv- och markarbetet i Folkets park har förändrat flödet av besökare och miljön känns för närvarande stökig, mörk och svårtillgänglig.”
Fast föreningens kräftgång började i själva verket tidigare. Det är tredje året i rad som kulturföreningen redovisar en ekonomisk förlust.
– Jag skyller inte enbart på Malmö Live. Vi har stora driftkostnader och vi har inte fått de anslag som muntligt utlovats när vi bjöds ner till Malmö, säger Ozan Sunar i Re: Orient till Radio Malmöhus.
Föreningen har inte heller en prickfri historia. Re: Orient

Läs mer här: Moriskan kan tvingas stänga om ett år

kommentarer