Mot rekordhöjder – Colorado tog tionde raka vinsten

By Uffe Bodin

För en gångs skull lämnade Nathan MacKinnon isen poänglös. Det gjorde däremot inte Colorado Avalanche. 4–2-segern mot Toronto Maple Leafs i natt var klubbens tionde i rad. Nu är man uppe på klubbrekordshöjd.

Colorado Avalanche har haft många stolta ögonblick under sin drygt 22-åriga historia. Det blev Stanley Cup-vinster både 1996 och 2001 och många legendarer har hunnit bära klubbens emblem under den tiden. Men det var ändå ett ganska bra tag sedan som laget från Denver var att räkna med på allvar.

I fjol var Avs klart sämst i hela ligan med sina 48 poäng. Den här säsongen har man repat mod ordentligt och spelat sig upp sig i slutspelsdiskussionen i tuffa Central Division. Och det inte minst tack vare den senaste tidens framgångar.

MacKINNONS POÄNGSVIT STANNADE PÅ NIO MATCHER

Colorado tog i natt sin tionde raka vinst då man besegrade Toronto Maple Leafs med 4–2 på bortais. Detta trots att lagets klart mest lysande stjärna, Nathan MacKinnon lämnade isen både mål- och poänglös. 22-åringen, som finns med i toppen av NHL:s poängliga, hade noterats för mål i fem raka matcher och poäng i nio raka innan sviten fick ett stopp i natt.

I stället var det breddspelarna som klev fram för Colorado. Gabriel Bourque, Nail Jakupov och Blake Comeau sköt de tre första målen innan Gabriel Landeskog säkrade segern med sitt 4–2-mål i tom kasse. Carl Söderberg gjorde poäng för tredje gången på de fem senaste matcherna när han spelade fram Comeau till segermålet med knappa åtta minuter kvar av tredje perioden.

Colorado har nu tio raka vinster och är bara två segrar ifrån sitt klubbrekord på tolv raka vinster. Ett rekord som sattes under Joe