‘När Abbotts kom var det fritt fram att flytta’

By Ronnie Rönnkvist

Den store publikfavoriten i Ängelholm, Almen Bibic, ingick inte i bröderna Abbotts planer. I stället hamnade han i Linköping. För hockeysverige.se berättar han om uppbrottet och nystarten.
– Vi har flirtat lite med Linköping under några år fram och tillbaka. Jag har hört mycket gott om bland andra Klas Östman, säger backen.

Almen Bibic lämnade Leksand 2013 för Rögle. Där etablerade han sig som en av lagets viktigaste defensiva backar. Men den här säsongen har inte varit lika framgångsrik. Skador och en mer strikt roll har gjort att han hamnat en hel del vid sidan av när Rögle haft match. Den 9:e december kom också beskedet att han lämnar Skåneklubben för spel i Linköping resten av säsongen.

När hockeysverige.se får en intervju med den yngre av bröderna Bibic sticker han inte under stolen med att den här säsongen under främst Anders Eldebrinks ledningen varit ett misslyckande för både honom och Rögle.
– Det har varit ett misslyckande för alla i Rögle. Man fastnade tidigt i botten och sedan har dom legat kvar där.

Hur ser du på din roll i Rögle den här säsongen, har det varit en stor skillnad mot den förra?
– Jag tycker inte att jag fick en mindre roll den här säsongen. Det var mer att jag inte fick ut mitt fysiska spel alls utan.
– Jag vill använda min kropp även om jag inte är ute för att köra ihjäl folk, men jag vill sätta stopp i spelet. Det är att sätta någon tackling högt upp i mittzonen och få självförtroende av det. Nu var det som bortblåst, tyvärr. Jag utgick ändå från dom direktiven jag fick och försökte göra det så bra som jag bara kunde.

Cam Abbott.

Blev det förändringar i din roll efter det att Anders Eldebrink lämnat över tränarjobbet till Cam Abbott?
– Jag var ju skadad

Läs mer här: ‘När Abbotts kom var det fritt fram att flytta’

kommentarer