När två blir fyra – SHL-målvaktens nya liv som tvillingpappa: ”Gäller att ha ett oerhört fokus”

By Ronnie Rönnkvist

Det finns givetvis mer än bara hockey i en hockeyspelares liv. För Malmös målvakt Oscar Alsenfelt blev det extra tydligt i augusti i år. Då blev han och hustrun Therese nämligen föräldrar till tvillingarna Frank och Alice.
– Över tid att det kan bli en positiv inverkan för mig som målvakt eftersom det är en så positiv och bra energi att se de här båda växa upp. Jag blir väldigt glad då jag är i deras närhet, berättar Alsenfelt för hockeysverige.se.

Oscar Alsenfelt har alltid haft ett stort fokus på jobbet mellan stolparna, något som starkt har bidragit till att göra honom till en av SHL:s bästa och mest respekterade målvakter. Men numera har den 30-årige puckmotaren mer än bara ishockey att tänka på. I augusti förändras hans liv radikalt. Då föddes nämligen tvillingarna Frank och Alice.

Uppriktigt sagt vändes livet upp och ned för Oscar och hans hustru Therese redan då paret var på sitt första ultraljud.
– Det var ett speciellt tillfälle. Först blev vi jätteglada att det var en, så att säga. När barnmorskan sa att det var två tog det en hundradelssekund att få in allt i hjärnan och tänka på vad det innebär. Snabbt kom vi fram till att det kändes som en bonus snarare än någonting annat, berättar Oscar Alsenfelt som då absolut inte var beredd på barnmorskans nästa besked.
– Sedan sa hon att det kanske kunde vara tre. Samma snabba tanke var då ”hur ska det gå till?”. Jag tänkte att jag har ju bara två armar (skratt). Då blev jag ”Shit, hur löser vi det?”. Vi åkte faktiskt därifrån i vetskapen av att det kunde vara tre eftersom det var så pass tidigt att det inte gick att avgöra om det var två eller tre.
– Vi fick

Läs mer här: När två blir fyra – SHL-målvaktens nya liv som tvillingpappa: ”Gäller att ha ett oerhört fokus”

kommentarer