Nashville går den finska vägen – Hellberg på väg bort

Alla SHL-klubbar på jakt efter en drömförstärkning på målvaktssidan kan nu börja drömma på riktigt. På söndagen meddelade nämligen Nashvilles GM David Poile att klubben siktar på att skriva kontrakt med finska målvaktslöftet Juuse Saros, vilket i slutändan sannolikt innebär att Magnus Hellbergs tid i organisationen är förbi.

Nashville har redan Pekka Rinne, Carter Hutton och Marek Mazanec under kontrakt inför nästa säsong och skulle man lyckas locka över Saros har man ingen plats över för Hellberg.
– Saros har just spelat färdigt i VM, men vi har närmat oss hans agenter och skulle vilja skriva kontrakt med honom, säger Poile till Predators hemsida.
– Om vi skriver kontrakt med honom måste det också bli ett beslut om vad som händer med Hellberg.

Den förre Frölunda-målvakten har nu spenderat tre år i Nashvilles organisation och har under denna period endast fått chansen med Predators vid ett tillfälle. Resterande tid har han mestadels varit hemmahörande med Milwaukee Admirals i AHL, där han under sina tre säsonger som sämst haft 91,1 i räddningsprocent och den gångna säsongen belönades med en plats i ligans All Star-match.

…Läs mer

Läs mer här: Nashville går den finska vägen – Hellberg på väg bort

kommentarer