Nätet som gäller för årets företagare

SVALÖV Årets företagare i Svalöv är Jonny Nilsson, som tillsammans med hustrun Helene Nilsson driver företaget Arox’s Office Supplies.
Företaget finns i en byggnad som är en av ortens klassiska handelsplatser. Men där dåvarande Coop för 100 år sedan sålde livsmedel lokalt försäljs i dag företagsförnödenheter till kunder i hela landet via Internet.

Mycket har förändrats sedan Svalövs Kooperativa Handelsförbund öppnade affär i den stora byggnaden på Svalegatan, där man sålde bröd, smör, fotogen och andra produkter till Svalövsborna.
Numera kommer inga ortsbor för att handla där. Istället finns de 11 000 produkterna på hemsidan, kundföretagen huserar i hela landet – och det mesta kretsar kring Google, det stora amerikanska sökföretaget på nätet.

Den som behöver något till kontoret eller arbetsplatsen och som söker exempelvis ”kontorsmaterial” på Google får träff på Arox’s bland de fem första sökresultaten.
Företaget köper även annonser via Googles Adwords som läggs överst eller till höger på resultatsidan.
Populäraste varorna i dagsläget är bubbelpåsar, bubbelplast, blixtlåspåsar, skoskydd, pärmar och kopieringspapper.
– De flesta av våra kunder finns faktiskt i Stockholm. Helt enkelt beroende på att det finns flest företag där, säger Jonny Nilsson, som startade företaget 1998 tillsammans med hustrun.

I början sålde man toners och andra förbrukningsvaror till skrivare, mestadels genom säljsamtal per

Läs mer här: Nätet som gäller för årets företagare

kommentarer