Nätverket redo att stoppa flyktingar

Öresund Efter förra veckans nyhet om att den nationalistiska organisationen Nationell Framtid patrullerar i Öresund – på jakt efter människosmugglare – har Skånskan träffat nätverket ombord på deras ena båt.

Dimman ligger som ett täcke över hamnen när Skånskan har stämt träff med Nationell Framtid. Träffen har varit kantad med en hel del säkerhetsåtgärder, som nätverket kallar det. Bland annat har de velat ha namn och personnummer på de som kommer att närvara vid intervjun. Detta kontrolleras också genom en id-kontroll innan vi får gå ner på bryggan där båten kommer att lägga till.
När båten lägger an längst ut på bryggan hoppar fyra uniformsklädda män av och ansluter till de två representanterna från Nationell Framtid som har mött upp oss. Dennis Ljung, som är grundare och ledare, tar emot ombord på båten. Utanför står de övriga fem och vaktar.

Förra veckan publicerade Skånska Dagbladet artiklar där man berättade att ett nationalistiskt nätverk patrullerade i Öresund – på jakt efter eventuella flyktingsmugglare. Efter publiceringen har debatten och kritiken varit hård. Finns det verkligen en patrullering på Öresund?
– Jag vet inte hur jag ska bemöta det. Vi är ute helt enkelt. Det är så, säger Dennis Ljung och berättar att de under dagen varit

Läs mer här: Nätverket redo att stoppa flyktingar

kommentarer