NHL-TIMMEN: Tänk om Sedinarna hade hamnat i varsitt NHL-lag…

By Hockeysverige

Tänk om Sedinarna inte hamnat tillsammans i Vancouver… Tänk om Peter Forsberg inte trejdats bort av Philadelphia… Tänk om Sidney Crosby draftats av Anaheim… I det här avsnittet av NHL-timmen ändrar vi hockeyhistorien och spekulerar fritt hur det hade gått om avgörande detaljer varit annorlunda.

NHL-timmen avhandlar vanligtvis de hetaste nyhetssnackisarna från världens bästa hockeyliga. Men i det 190:e avsnittet av podcasten sätter sig Linus Hugosson och Uffe Bodin i en tidsmaskin och åker tillbaka i tiden för att ändra på avgörande detaljer i historien.

Det blir lagom spekulativt och kittlande för fantasin. Här är hållpunkterna:

5:05 – Hur hade tvillingarna Sedins karriärer sett ut, om de inte hade hamnat i samma lag?

Vid draften 1999 genomförde Vancouver Canucks dåvarande general manager Brian Burke ett flertal trejder för att kunna välja Henrik och Daniel Sedin. Här annullerar Uffe och Linus trejderna och placerar Henrik och Daniel i de klubbar som egentligen skulle ha draftat dem.

17:13 – Vad hade hänt, om inte Eric Lindros vägrat att spela för Quebec?

Lindros förargade en hel provins när han vid NHL-draften 1991 vägrade att dra på sig Quebec Nordiques tröja och deklarerade att han inte tänkte spela för klubben. Det ledde till en trejd ett år senare, som på flera sätt bestämde utgången för 1990-talets NHL. Hade Nordiques funnits kvar idag om Lindros kommit dit? Hade Philadelphia Flyers vunnit Stanley Cup om de inte trejdat bort Peter Forsberg och flera andra nyckelspelare för att få Lindros?

30:50 – Hade Washington varit Stanley Cup-mästare om de inte trejdat bort Filip Forsberg?

”Tidernas rån” – ja, så kan man benämna trejden som tog Filip Forsberg från Washington Capitals till Nashville Predators i april 2013. Spelaren som Capitals fick för svensken var <a target="_blank" rel="nofollow" href="http://www.eliteprospects.com/player.php?player=8611" target="_blank" rel="noopener

Läs mer här: NHL-TIMMEN: Tänk om Sedinarna hade hamnat i varsitt NHL-lag…

kommentarer