NHL-veteranen kan hamna i SHL: ”Tror jag kan göra bra ifrån mig i Europa”

Han har spelat nästan 600 NHL-matcher för Atlanta/Winnipeg under sin karriär. Men den här sommaren ringde aldrig Jim Slaters telefon. När NHL-klubbarna inledde sina träningsläger i dag hade inte 32-åringen någon klubbadress.
– Det har varit en stressig tid, utan tvekan, säger han till Winnipeg Sun.
– Man går igenom en hel del olika känslor under sommaren, men det har jag inte varit ensam om, är jag säker på.

Nej, på grund av lönetakets minimal ökning från förra säsongen har många klubbar tvingats vara försiktiga på free agent-marknaden. Det har i sin tur lett till att ovanligt många veteraner tvingats ta tryouts eller till och med söka sig till Europa.

In i det sista har Slater, en defensiv center, hoppats få chansen i en annan NHL-klubb än Jets, som har valt att satsa på ett yngre lag den här säsongen. Men nu ser han ut att få sikta in sig på spel i Europa i stället. Enligt Winnipeg Sun har han anbud från klubbar i flera europeiska ligor, däribland SHL.
– Jag är positiv och tror att jag kan åka över till Europa, göra bra ifrån mig där och förhoppningsvis återvända nästa år och se vad som händer, säger Slater.
– Jag ska till

Läs mer här: NHL-veteranen kan hamna i SHL: ”Tror jag kan göra bra ifrån mig i Europa”

kommentarer