Nu agerar HV71 – Andreas Johansson får lämna klubben

Sprickan mellan Andreas Johansson och HV71:s sportchefer och spelartrupp blev för stor. På fredagen meddelade klubben att tränaren får lämna föreningen efter en säsong.
– Vi har en tydlig bild av hur verksamheten i HV71 ska bedrivas och där har Andreas och vår bild, i vissa delar, skiljt sig åt, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

Det har varit minst sagt orolig i HV71 sedan säsongen avslutades i och med kvartsfinalförlusten mot Linköping. Det har ryktats om en infekterad konflikt mellan tränaren Andreas Johansson och delar av spelartruppen, något som ska ha lett till att både spelare och sportcheferna Johan Hult och Johan Davidsson ska ha begärt tränarens avgång.

Efter att styrelsen, med ordförande Hans-Göran Frick i spetsen, till en början gått ut och meddelat att Johansson ska bli kvar i klubben kom ett motsatt besked i dag. Då blev det nämligen klart att klubben sparkar tränaren – även om man i sitt pressmeddelande hävdar att det är Johansson själv som väljer att lämna klubben.
– Vi har hela tiden haft ambitionen att korrigera de fel och brister som uppdagats under säsongsutvärderingen, men vi har nu kommit till en punkt där vi inte kan hitta en form …Läs mer

Läs mer här: Nu agerar HV71 – Andreas Johansson får lämna klubben

kommentarer