Nu backar Malmö Redhawks – tar avstånd från Jens Olssons agerande

By Uffe Bodin

Jens Olssons bråk med en ispojke i Mora var den stora snackisen i SHL i går. Efter incidenten gick Malmö Redhawks ut på sin webbsida och tog Olsson i försvar. Ett dygn senare backar man och tar avstånd från händelsen.

Det stormade i Jalas Arena i går. I den tredje perioden av mötet mellan Mora och Malmö inträffade en incident där en ispojke, som hade i uppdrag att rensa isen från snö under ett powerbreak, fällde backen Jens Olsson under en paus i spelet sedan Malmöspelaren inte velat flytta på sig. Olsson svarade med att ge sig på ispojken, innan han stoppades av lagkamraten Anton Mylläri.

Händelsen har fått stort massmedialt utrymme och många har fördömt Jens Olssons beteende. Det gjorde däremot inte hans egen klubb Malmö Redhawks till en början. Efter matchen släppte de en text på sin webbsida där den 33-årige backen togs i försvar.
”Då Jens hade blicken mot båset såg han inte funktionären, som kom bakifrån. Jens blev påkörd ett par gånger innan han vände sig om och blev påkörd en tredje gång. Då föll han till isen när hans skridskor puttades undan. Jens blev givetvis chockad och när han reste sig upp tog han tag i funktionären”, skrev klubben.

Här är en längre sekvens som visar hur länge junioren får vänta på Olsson. pic.twitter.com/330JZX24IH

— RoadLaker (@RoadLaker) January 28, 2018

Ett dygn efter matchen har Malmö Redhawks gjort ett förtydligande av det tidigare inlägget. Nu skriver klubben att man ”tar avstånd från det inträffade:
”Händelsen var väldigt olycklig och ska givetvis inte ska ske under en ishockeymatch och Malmö Redhawks tar avstånd ifrån det inträffade. Agerandet är inte förenligt med klubbens värdegrund. Jens Olsson är också ångerfull och önskar att han kunde ha det hela ogjort.”

Jens

Läs mer här: Nu backar Malmö Redhawks – tar avstånd från Jens Olssons agerande

kommentarer