Nu blir även Mats Sundin staty i Toronto: ”Att stå bredvid Börje är speciellt”

Börje Salming har redan fått klartecken. Nu är det Mats Sundins tur att äras med en staty utanför Toronto Maple Leafs hemmaarena Air Canada Centre. I natt meddelade klubben att de svenska legendarerna hamnar bredvid varandra på ”Legends’ Row”.

Det var härom året som Toronto Maple Leafs uppfann ett nytt sätt att hedra de största stjärnorna som har tjänstgjort i klubben genom åren. Alldeles utanför entrén till Air Canada Centre har klubben ställt upp en rad bronsstatyer på spelare som har en speciell historik i anrika Leafs.

I fjol fick Börje Salming beskedet att han ska föräras med en staty på den så kallade ”Legends Row”. I natt meddelades det även att Mats Sundin tar plats där – alldeles intill sin svenska landsman.
– Legends’ Row är en viktig hyllning till de många generationerna i Toronto Maple Leafs historia och Mats Sundin är en spelare som den senaste generationen av fans har många fina minnen av, säger klubbens president Brendan Shanahan i ett pressmeddelande.
– Mats var en spelare som förkroppsligade otrolig talang, stor passion och höll en jämn och hög nivå år efter år. Han representerade den här staden och klubben med stolthet och klass.

Sundin själv är

Läs mer här: Nu blir även Mats Sundin staty i Toronto: ”Att stå bredvid Börje är speciellt”

kommentarer