Nu börjar Valentinas nya karriär – blir tränare TV-pucken: ”En ära”

By Uffe Bodin

Som målvakt gjorde två OS, sex VM och vann tre SM-guld. Nu påbörjar hockeysverige.ses bloggare Valentina Lizana Wallner en ny karriär – som målvaktstränare. Hennes första uppdrag: Stockholms lag i Stålbucklan och därefter Stockholm Nord i TV-pucken.
– En ära att Stockholms ishockeyförbund vill satsa på mig, säger Valentina Lizana Wallner till hockeysverige.se.

Det var efter hemma-VM i Malmö 2015 som Valentina Lizana Wallner meddelade att hon skulle lägga av. Då hade den tungt meriterade målvakten just varit med om att spela upp Djurgårdens damlag i SDHL.

Bortsett från några kortare inhopp i Haninge Anchors i division 1 i fjol har 27-åringen hållit sig borta från sporten. Men nu blir det en comeback – som tränare.

Efter att ha genomgått tränarutbildning ska Lizana Wallner nu vara målvaktstränare åt Stockholms lag i Stålbucklan för att sedan vara med och coacha målvakterna i Stockholm Nords tv-pucklag till hösten.

TRE SM-GULD, TVÅ OS och SEX VM

– Det är kul, men också en ära att Stockholms ishockeyförbund vill satsa på mig som målvaktstränare, säger Valentina Lizana Wallner till hockeysverige.se.
– Det ska bli oerhört inspirerande att få vara en del av årets tränarstab i både Stålbucklan och TV-pucken till lagen Stockholm och Stockholm Nord. Jag kommer att bidra med min min erfarenhet, vinnarskalle samt kunskaper jag samlat på mig under resans gång.

Valentina Lizana Wallner gjorde 111 landskamper för Damkronorna som aktiv. Hon var förstamålvakt under OS i Sotji för fyra år sedan, där det blev en fjärdeplats. Hon har tagit två SM-guld med AIK, ett med Modo och deltagit i sex VM-turneringar. Hon debuterade i Damkronorna redan som 16-åring.

The post Nu börjar Valentinas nya karriär – blir tränare TV-pucken: ”En ära” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Nu börjar Valentinas nya karriär – blir tränare TV-pucken: ”En ära”

kommentarer