Nu har Sjögren presenterat sig – men Omark blev matchvinnare

Så har Mattias Sjögren till sist hittat målet i KHL. I kväll sköt han sitt första mål för nya klubben – och det kom på svenske Niklas Svedberg i Salavat Julajevs kasse. Men Linus Omark fick sista ordet.

Oscar Möller har levererat ordentligt med poäng i säsongsupptakten, men målskyttet har inte riktigt lossnat. För kedjepolaren Mattias Sjögren har det gått tyngre, men i kväll fick den svenske VM-succén spräcka målnollan.

Efter sju mållösa matcher slog han till i slutet på den andra perioden i mötet med Niklas Svedbergs Salavat Julajev. Målet betydde 2-2, efter att kedjepolaren Oscar Möller reducerat tidigare i perioden. Det var Möllers andra fullträff för säsongen. Den tredje länken i kedjan, Justin Azevedo, hade en assistpoäng på båda målen.

Matchen slutade 3-3 och gick till straffar, där Linus Omark blev matchvinnare för gästernas del del. Såväl Oscar Möller som Omark missade sina första straffar, men när svenskarna fick chansen igen avgjorde Omark medan Möller missade.

Precis som för Niklas Svedberg blev det vinst för Viktor Fasth, vars CSKA har fått en drömstart på säsongen och toppar den västra konferensen.

Fasth räddade 25 av 26 skott i lagets 4-1-seger mot Avtomobilist.