Nya BMW 8-serie avslöjad!

By Mattias Rabe

BMW är på väg att återuppliva klassikern

Vad gäller utseendet ser vi att det inte är lika vågat som på konceptbilen. De stora och djupa luftintagen i fronten har tonats ned märkbart och njurarna som utgör grillen har, tack och lov, blivit mindre. Strålkastarna är inte lika smala som på konceptbilen och ytterbackspeglarna har blivit normalstora.
Den breda rumpan har slätats ut och är inte lika graciös som på konceptbilen. Se exempelvis på ”hålet” där nummerskylten placeras. Det är brett och djupt. På konceptbilen existerade i princip inte detta ”hål”. BMW har fegat ur en aning vad gäller bakljusen, de är inte lika slimmade som på konceptet, och stötfångarens nedre parti har blivit grovt. Ändrören är fortfarande integrerade men inte lika tjusigt utformade som de vi såg under Concorso d’Eleganza Villa d’Estei våras.

Interiören är till grunden ganska lik konceptbilens interiör men har i produktionsbilen tonats ned och fått fler praktiska detaljer på framför allt mittkonsolen. Mätarhuset är sig likt men ratten är högst konventionell och inte lika läcker som på konceptbilen. Instrumenteringen i nya 8-serie ger oss dessutom en hint om hur det kommer att se ut i nya 3-serie.

Det är coupéversionen som har avslöjats. En cabriolet kommer också, så även en M8 som ska bli kraftfullare än nya M5 som har 600 hästkrafter.

Läs mer här: Nya BMW 8-serie avslöjad!

kommentarer