Nya Honda Insight visas som prototyp i Detroit

By Mattias Rabe

Honda Insight Prototype 2019

1999 bestämde sig Honda för att ge Toyota en match i det då väldigt tunna hybridsegmentet. Därför lanserade man

Men Honda ger sig inte. Den japanska tillverkaren är på gång med en tredje generation Insight som ska visas upp som prototyp på bilsalongen i Detroit i januari 2018. Denna gång tar de till nya grepp för att få Insight att segla uppåt i försäljningslistorna. Borta är den gamla halvkombikarossen som under så många år varit så typisk för hybridmodeller. I stället är nya Insight av sedanformat. Modellen växer också en storlek och placerar sig nu tydligt över golfklasstora Civic, vilket enligt Honda ska ge klassledande utrymmen. Dessutom sägs Insight göra ännu en resa – på premiumstegen. Den ska bjuda på mer sofistikerad interiör och att döma av bilden är insidans formgivning inte lika knepig som hos föregångaren. Mer mainstream helt enkelt, vilket förmodligen tilltalar en större skara bilköpare.

Exakt hur drivlinan kommer att se ut återstår att se, men säkert är att det blir en förbränningsmotor i kombination med en elmotor. Den lär bli betydligt snålare än sin föregångare – som var svår att få ned till låga förbrukningsnivåer, men så var den ju också en uttalad mildhybrid – i och med att Honda pratar om bränsleekonomi som kan jämföras med andra kompakta hybrider på marknaden.

Om nya Honda Insight kommer till Sverige återstår att se. Under senare delen av 2018 kommer den att lanseras i USA, landet där den också kommer att byggas.

Läs mer här: Nya Honda Insight visas som prototyp i Detroit

kommentarer