Nya Hyundai Santa Fe presenteras nästa månad

By Mattias Rabe

Så här ser dagens Santa Fe ut sedan uppdateringen som kom med årsmodell 2016.

Nya Santa Fe
Nog om de tidigare generationerna och deras försäljningssiffror. Nu fokuserar vi på den fjärde generation som är på ingång, vilket vi kunde bekräfta redan i höstas i form av spionbilder. Och nu har Hyundai dessutom varit bussiga att skicka ut en första bild på nya Santa Fe som visar upp sin vänstra sida. Anledningen till att de skickar ut en bild nu är för att de vill höja intresset inför världspremiären på bilsalongen i Genève den 6 mars. Så länge behöver vi dock inte vänta för att få se och komma över information om fjärde generationen. Hyundai berättar nämligen också att nya upplagan av storsuven kommer att avtäckas på nätet redan i februari.

Formerna
Vad gäller utseendet borde vi nog vänta med att kommentera till den fullständiga avtäckningen, men vi måste ändå lägga in ett par ord om det. Det första som slår oss är att bilen andas väldigt mycket BMW, framför allt bakre delen av fönsterpartiet som inte är helt olikt hur det ser ut på X5. Denna del skiljer sig kraftigt från hur det ser ut på dagens Santa Fe.
Även det lilla vi ser av bakljusen och bakluckan ger en känsla av München.
Räkna dock med en egen front med en grill som påminner om den som lillebror Kona har, men i betydligt större format.

Även våra spionbilder visar upp en större Santa Fe än dagens variant. En Grand Santa Fe eller bara en sjusitsig Santa Fe? Foto: CarPix

Storleken
En annan grej som slår oss är storleken på bilen på bilden. Axelavståndet ser ut att vara rejält och detta är förmodligen sjusitsversionen av nya Santa Fe. Om den kommer att heta Grand Santa Fe som i dag återstår att se.

Läs mer här: Nya Hyundai Santa Fe presenteras nästa månad

kommentarer