Nya polischefen: Brotten ska förebyggas mer

ESLÖV/HÖRBY/HÖÖR När polisen i april går in i sin nya organisation är det Anna-Karin Boije som ska leda de 50-talet anställda i lokalpolisområde Eslöv och jobba mer brottsförebyggande och utåtriktat än tidigare. Anna-Karin Boije jobbade tidigare som socialsekreterare på polisen i Eslöv.

Anna-Karin Boije har funnits på plats som chef sedan slutet av maj och har jobbat i Mellanskåne även tidigare.
Både som civilklädd spanare – och under 1990-talet som socialsekreterare och fältsekreterare i Eslövs och Hörbys kommuner.
– Som socialsekreterare på polisen i Eslöv hade jag främst ärenden med ungdomar som misstänktes för brott. Intresset för polisyrket växte sig starkare och jag sökte därför in till polishögskolan. Jag har stor nytta av socionomutbildningen även inom polisen och har kunskaper i och förståelse för kommunens och socialtjänstens organisation och arbete, säger Anna-Karin Boije.

Hon gillar Mellanskåne.
– Det är ett bra område. Med en blandning av industri, småföretagande, landsbygd, lite stad. Målet är att medborgarna ska kunna känna sig trygga – och medarbetarna stolta, säger hon.
Anna-Karin Boije började som polis i utryckningstjänst i radiobilar i Göteborg och Malmö för 15 år sedan, men har på slutet varit stationschef och biträdande närpolischef i Öresund, som är polisen i Kävlinge, Lomma och Staffanstorp.

Hon blir lokalpolischef för det

Läs mer här: Nya polischefen: Brotten ska förebyggas mer

kommentarer