Nye Mora-tränaren: ”Var inget snack om att jag skulle köra”

By Ronnie Rönnkvist

Daniel Hermansson spelade elithockey så sent som förra säsongen. Då tillhörde 35-åringen från Borlänge norska Storhamar. Innan dess har han ett förflutet som spelare i bland annat Leksand, Brynäs, Skellefteå, Almtuna och Mora. Trots att han alltså inte har tränat något lag tidigare blir det han tillsammans med Johan Rosén som tar över Mora efter Mattias Karlin och Mikael Johansson.
– Jag fick kliva in i början av december och vara spelarutvecklare i A-laget här i Mora och lite på juniorsidan, så jag har hållit på i tio dagar ungefär. Innan dess har jag inte hållit på någonting med hockeyn den här säsongen, berättar Daniel Hermansson för hockeysverige.se.

Det var på söndagkvällen som Mora meddelade att Karlin och Johansson fått sparken och ersatts av Hermansson och Johan Rosén.

– Vi bor här i Mora och jag har haft en bra kontakt med klubben hela tiden och varit på alla matcher och kollat, även juniormatcher. Jag brinner verkligen för hockeyn även om jag inte har varit delaktig, men jag har haft koll.

Frågan om att ta över Mora tillsammans med Johan Rosén fick Hermansson igår och han tvekade aldrig.
– Självklart var det superkul att få frågan, men egentligen var det inga tveksamheter. Det är ett ärofyllt och stort uppdrag såklart. När Mora nu tagit beslutet att fråga mig så tycker jag bara att det var att köra.

Du har inte haft några tränaruppdrag tidigare, hur var då processen efter du fått frågan, ringde du Johan Rosén direkt eller?
– Vi fick frågan i princip samtidigt. Vi blev informerade och om jag talar för mig själv så var det inget snack om att jag skulle köra. Som sagt var så ser jag det som hedrande och utmanande.

Har du pratat med Mattias Karlin och Micke Johansson efter beskedet?
– Nej, ingenting faktiskt.

Hur ser du på Moras säsong så

Läs mer här: Nye Mora-tränaren: ”Var inget snack om att jag skulle köra”

kommentarer