Nykomlingen sparkar nyckelbacken på grund av fotboll

Det är turbulent hos nykomlingen Tyringe så här veckan innan seriestart. Klubben sparkar som ni har kunnat läsa nyckelbacken André Schultz. Till vilken nytta frågar jag mig…

Sent på måndagskvällen berättade MrMadhawk den sanslösa historien om hur backen André Schultz, som var med och spelade upp klubben i Hockeyettan, bestämde sig för att åka till Paris för att se Malmö FF spela mot Zlatans PSG i Champions League och därför fick sparken av klubben.

I Tyringe kunde man uppenbarligen inte acceptera att en spelare valde en once in a lifetime-resa framför en enskild träning och därför ville ha ledigt. Med hänvisning till kontraktsbrott fick Schultz gå när han valde den unika fotbollskampen framför tisdagsträningen.

Jag kan inte riktigt sätta mig in i hur klubben resonerar.

Det hade väl varit en sak om Schultz hade lallat in på tränarkontoret och sagt att han hellre ville gå och bowla, åka på spa eller gå en kurs i vinprovning framför att tisdagsträna. Eller om det varit så att han valt bort en viktig match för att åka iväg på sin magiska fotbollsresa.

Då hade jag förstått fullt ut.

Men nu rör det sig om en träning som kolliderar med en sådan där speciell händelse som

Läs mer här: Nykomlingen sparkar nyckelbacken på grund av fotboll

kommentarer