Nylander avgjorde med läcker straff – bröt måltorkan

By Mathias Andersson

William Nylander hade inte gjort mål på fem matcher.
Men i nattens möte med Chicago tog han saken i egna händer och avgjorde matchen tidigt i förlängningen efter ha gjort mål på en tilldömd straff.
Det var hans blott andra mål sedan 30 december.

Toronto Maple Leafs svenske stjärna William Nylander har under säsongen fått mycket kritik för hans uteblivna målskytte och poängproduktion. Det ansågs vara möjligt att ”Nyllet” kunde vara så bra att han hade kunnat ligga i toppen av poängligan vid det här laget.

Nylander har istället haft det tungt. Men i nattens möte med Chicago kom ett besked om att hans form är på väg att hitta sitt rätta jag.

Helt på egen hand avgjorde svensken matchen i förlängningen efter ha smitit iväg redan på tekningen och tilldömts straff. Väl i straffläget, gjorde han inga misstag utan satte därmed sitt tionde mål för säsongen. Dessutom innebar målet att det var Nylanders första mål på fem matcher, och hans blott andra sedan 30 december.
– Jag hade missat några frilägen tidigare så jag tyckte det var dags att sätta en puck, säger han till nhl.com efter matchen.

”STÄLLT UPP SIG PÅ RAD”

21-åringen var snabb på att upptäcka att Chicagos alla tre spelare på isen stod längs den röda mittlinjen vid tekningen. Han tog då tillfället i akt och störtade mot mål, som resulterade i att han fick straffen.
– Ja, de hade ställt upp sig på rad så när jag fick pucken tänkte jag att det var lika bra att sticka på mål.

Chicago Blackhawks – Toronto Maple Leafs 2-3 e.f. (1-1, 0-0, 1-1, 0-1)
Chicago: Brent Seabrook (3), Nick Schmaltz (13)
Toronto: Mitch Marner (7), Nazem Kadri (15), William Nylander (10)

The post Nylander avgjorde med läcker straff – bröt måltorkan appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Nylander avgjorde med läcker straff – bröt måltorkan

kommentarer