Nytt hjärtskärande nederlag för Robin Lehner – olyckligt agerande gav övertidsförlust

By Uffe Bodin

Ännu en natt med över 40 räddningar – ännu en övertidsförlust för Robin Lehner och hans Buffalo Sabres. I bortamötet med St. Louis Blues styrde den svenske målvakten olyckligt in segermålet i egen kasse.

Det fortsätter att vara en becksvart säsong för Buffalo Sabres. I natt lyckades laget jobba sig tillbaka till 2–2 efter att ha legat under med 0–2 i bortamötet med St. Louis Blues. Men comebacken ebbade ut i förlängningen där Vladimir Tarasenko blev matchvinnare för hemmalaget.

Tarasenko skrinnade ifrån Sabres spelare längs högerkanten och bröt in på mål. Robin Lehner i målet stack ut klubban för att försöka pokechecka bort pucken från ryssen, men styrde olyckligt in den i eget mål. En trist symbol för Sabres säsong över lag.
– Det var något av en turlig studs, men vår kedja har spelat bättre och bättre för varje match. Vi har skapat fler och fler chanser hela tiden, så vi borde ha gjort fler mål i matchen och inte behövt ta det till en förlängning, säger Tarasenko till nhl.com.

UPPKALLAD FRÅN AHL – BLEV TVÅMÅLSSKYTT

Lehner var annars Sabres bästa spelare och stoppade 42 skott, men drabbades ändå av sin andra raka övertidsförlust. I senaste matchen mot Chicago räddade han 48 skott när det blev förlust med 2–3 efter förlängning även i den tillställningen.

Evan Rodrigues, som var Jack Eichels vapenbroder på Boston College säsongen 2014/15, svarade för bägge Buffalos mål efter att ha kallats upp från AHL härom dagen. Han kvitterade matchen med 87 sekunder kvar att spela av den tredje perioden.

St. Louis kom till spel utan sin viktiga forward Jaden Schwartz, som drabbades av en fotledsskada i lördagens storseger mot Detroit Red Wings, men även kaptenen Alex Pietrangelo

Läs mer här: Nytt hjärtskärande nederlag för Robin Lehner – olyckligt agerande gav övertidsförlust

kommentarer