Odraftad poängspruta får NHL-kontrakt – klar för Ottawa

By Uffe Bodin

Som överårig spelare i juniorligan OHL har Aaron Luchuk öst in poängen den här säsongen. Nu har den produktionen utmynnat i ett NHL-kontrakt med Ottawa Senators för den odraftade centern.

Att inte bli draftad av en NHL-klubb är inte hela världen. Det finns det åtskilliga bevis på. Den senaste i raden av spelare som nobbats i draften men ändå tillskansat sig ett NHL-kontrakt är den kanadensiske centern Aaron Luchuk.

20-åringen lämnades orörd i tre raka drafter, men på annandagen fick han en försenad julklapp i form av ett kontrakt med Ottawa Senators. Ett kontrakt som gäller från och med nästa säsong

TREJDADES I DECEMBER

Luchuk är för närvarade tvåa i juniorligan OHL:s poängliga med 56 poäng på 33 matcher. Endast den kanadensiske JVM-spelare Jordan Kyrou, Sarnia Sting, är vassare med sina58 poäng.

Luchuk inledde säsongen som kapten för de regerande Memorial Cup-mästarna Windsor Spitfires. Den 15 december trejdades han dock till Barrie Colts och har fortsatt producera även i sin nya klubb, där det blivit tre mål och fem poäng på tre matcher.

The post Odraftad poängspruta får NHL-kontrakt – klar för Ottawa appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Odraftad poängspruta får NHL-kontrakt – klar för Ottawa

kommentarer