Örebro-backen testas inför OS

By Peter Ekholm

När Kanada på onsdagen presenterade sin 20-mannatrupp till Spengler Cup i mellandagarna fanns Örebro HK:s Victor Bartley med.

Spengler Cup spelas i Davos och är den sista turneringen för det kanadensiska landslaget inför OS i Pyeongchang. Med i truppen är alltså den 29-årige Örebro-backen Victor Bartley.

– Turneringen ger oss en chans att titta lite extra på några spelare som varit med innan men också några nya bekantskap. Vårt mål är att sätta ihop det bästa möjliga laget i februari, säger Kanadas förbundskapten Willie Desjardins i ett pressmeddelande.

Bartley kom till Örebro inför den här säsongen efter att inte ha spelat under fjolåret. Han har på 22 matcher noterats för sju assistpoäng och minus-7 i plus/minus-statistiken.

Att Bartley får en chans att visa upp sig inför OS gör att han missar tre matcher med Örebro. Mot HV71 på annandagen, mot Frölunda den 28 december och mot Brynäs den 30 december.

I Kanadas trupp finns också bekanta namn som P-A Parenteau, Nick Spaling, Jeff Schultz och Brandon Hickey.

Deltagande lag i turneringen som spelas mellan den 26-31 december är HC Davos Dinamo Riga, Mountfield HK, HPK Hämeenlina, Schweiz och Kanada som siktar på att ta sin tredje raka titel i turneringen.

The post Örebro-backen testas inför OS appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Örebro-backen testas inför OS

kommentarer