Örebro går som tåget –

By Henrik Skoglund

Örebro verkar ha prickat in formtoppen och idag tog man en ny seger när Mora besegrades med 4-1 efter att Marcus Weinstock gjort två mål och comebackande Joakim Andersson ett.

Hemmalaget inledde piggast och redan efter 1:33 låg pucken bakom Moras målvakt Christian Engstrand. Målskytt var Joakim Andersson som gjorde comeback efter skada.
2-0 skulle komma strax därefter och även där var Andersson inblandad när hans passade pucken till Libor Hudacek som serverade Marcus Weinstock som skickade på ett otagbart direktskott.
Örebro var mycket bättre än sina motståndare i större delen av den första perioden. Men Mora spottade upp sig mot slutet.
— Vi är för dåliga helt enkelt. De får göra det alldeles för enkelt, sa en besviken Jacob Nilsson till C More i pausen.
— Det är lite upp till oss själva också. Vi är lite tröga och vänder inte på skallarna, sa Moratränaren Mattias Karlin.

Liksom Andersson i Örebro gjorde även Jacob Nilsson comeback efter skada ikväll och det var han som låg bakom Moras reducering som kom i inledningen av den andra perioden. Det var efter en spelvändning som Robin Johansson kunde göra mål.

Men det här skulle vara Örebros kväll skulel det visa sig. Marcus Weinstock gjorde sitt andra mål, även denna gång på pass från Hudacek och i mitten av perioden kunde Daniel Viksten, med Mora som moderklubb, göra 4-1 efter en underbar soloprestation som tog sin början i egen zon.

Tredje perioden blev mållös och Moras tränare Mattias Karlin var besviken efter matchen.
— Vi håller inte ihop det för fem öre idag och vi blir ganska straffade, sa han till C More.

Örebros back Alexander Hellström var desto gladare.
— -En jättegedigen insats. Gubbarna jobbar jättebra hela matchen och vi fortsätter trumma på hela matchen, sa