Örebros back stängs av: ”Ett kraftigt ovårdat slag”

By Uffe Bodin

Örebro får klara sig utan backen Victor Bartley i morgondagens match möt Malmö. I dag stängdes han av en match för sin slashing på Derek Roy i gårdagens förlustmatch mot Linköping.

Det var i den tredje perioden av Örebros 0–3-förlust mot Linköping som Victor Bartley delade ut en slashing på Derek Roy. För den fick han en tvåminutersutvisning.

Efter att ha tittat närmare på incidenten i dag beslutade sig disciplinnämnden för att stänga av den kanadensiske backen i en match. Han får därmed inte spela morgondagens match mot Malmö.

I anmälan står det:
”När det återstod lite mer än 15 minuter av tredje perioden så utdelade Örebrospelaren nr 78, Bartley, en tackling på Linköpingsspelaren nr 23, Persson. Linköpingsspelaren nr 8, Roy, spelade efter pucken som låg vid sargen. Bartley slog då ett kraftigt ovårdat slag som träffade Roy på en oskyddad del av baksidan av benet.”

Disciplinnämnden anser att det ska vara avstängning eftersom det är ett ”medvetet och kraftigt slag mot en oskyddad del av kroppen” samt att det finns en ”skaderisk”.

The post Örebros back stängs av: ”Ett kraftigt ovårdat slag” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Örebros back stängs av: ”Ett kraftigt ovårdat slag”

kommentarer