OS-aktuelle KHL-svensken målskytt i comebacken

By Carl-Oscar Lysander

OS-aktuelle André Petersson gjorde mål direkt i sin comeback för Avangard Omsk. Nu fortsätter jakten mot en OS-biljett.
– I början när jag var skadad meddelade jag dem att jag trodde att jag skulle vara borta fast inte så länge som jag blev, säger Petersson.

När Rikard Grönborg presenterade sin OS-trupp lämnade han två forwardsplatser öppna. Det finns ett antal högaktuella spelare som under en period gått skadade som vid ett tillfrisknande kan bli aktuella. KHL-spelaren André Petersson är en av dem, och för HockeyNews berättar han om den hektiska sommaren innan han skrev på för Avangard Omsk.
– Förra sommaren blev jag helt nedringd av varenda lag i SHL. Till slut fick jag sluta svara i telefonen, säger han till HockeyNews.se.

Petersson trivs med att spela utomlands och några tankar på spel i SHL nästa säsong verkar inte finnas.
– Nej, det har jag inte. KHL är rätt kul att spela i och jag skulle vilja testa på Schweiz också och se hur det funkar där för man har hört bra saker om den ligan och så vidare.

Bytte tränare

Ett eventuellt OS och slutspel i KHL väntar närmast för Petersson vars klubblag inte haft en helt enkelt säsong. Bland annat fick coachen Andrei Skabelka lämna och ersattes av German Titov.
– Vi spelade inte så bra. Det var lite panikkänsla i klubben. Vi var tvungna att vinna varje match och det blev dålig stämning. Även om vi vann. Det var ingen harmoni i gruppen. Killarna i laget såg rätt trötta ut varje dag även om vi hade vunnit. Det var väl det som gjorde att de tyckte att vi behövde något nytt inför slutspelet, säger Petersson.

The post OS-aktuelle KHL-svensken målskytt i comebacken appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: OS-aktuelle KHL-svensken målskytt i comebacken

kommentarer