Österlen klart för slutspel

BORDTENNIS Dramatiken uteblev i princip helt i den för den sista slutspelsplatsen helt avgörande pingisligamatchen mellan Österlens BTK och Falkenbergs BTK.

För hemmapågarna i Österlen räckte det med oavgjort för att gå till slutspel.
Redan efter de tre första matcherna i Jonebergshallen i Simrishamn var saken klar. 3-0 och det var avgjort. Till slut vann Österlen med 4-1.
– Spännande? Nej. Men det kan jag stå ut med en dag som denna, sa coachen Mats Lundström.

Tidigt förstod alla vart åt det lutade. Falkenberg kom till Simrishamn utan sitt bästa kort, Soumyajit Ghosh. Redan efter ett set kastade en skadad Marcelo Aguirre in handduken.
Det blev aldrig match av det. Samtidigt som Wang Dian Yang vann efter att Aguirre gett upp vann Filip Szymanski över Alexander Franzén med 3-0.
Efter den första pausen gick Wang in och slog Franzén i tre raka set, dock tre superjämna sådana med bara två bollars skillnad i alla.
David McBeath inledde med 11-6 och 11-7 mot Robert Ericsson och i detta läge var det mycket som pekade på en 4-0-seger för Österlen.

Men McBeath tappade spelet och greppet och hela matchen: 2-3 efter 7-11 i skilje. I stället var det Filip Szymanski som fick nöjet att slå in hela Österlens matchboll till

Läs mer här: Österlen klart för slutspel

kommentarer