Paakkolanvaara bjöd på uppvisning – Leksand fick snabb revansch

Efter förlust med 4-1 mot Brynäs i Gävle under gårdagen fick Leksand snabb revansch på hemmais i dag. Finländaren Tommi Paakkolanvaara hade stor uppvisning i Tegera Arena och såg med fyra poäng till att sänka det gästande SHL-laget när masarna vann med 5-2.

Leksand ser ut att ha hittat en riktig kanonförstärkning till kommande säsong i finländaren Tommi Paakkolanvaara. Veteranen har snabbt visat sig vara en spelare av högsta klass och såg i dag till att sänka SHL-laget Brynäs när de gästade Tegera Arena.

Efter att Brynäs vunnit gårdagens möte lagen emellan visade finländaren tidigt att han inte accepterade en ny derbyförlust i dag. Med ett mål och två assist såg han till att hemmalaget i princip kunde avgöra matchen redan i öppningsperioden. Ställningen efter de första 20 minuterna var 4-1 sedan Paakkolanvaara legat bakom sitt lags tre första mål.

Han assisterade Tobias Ericsson till 1-0, sköt 2-0 själv och passade sedan fram Mike Embach till 3-1-målet. Endast sex sekunder före periodsignalen fullbordade sedan Martin Karlsson hemmalagets uppvisning i den första perioden när han prickade in 4-1 bakom Bernhard Starkbaum.

Paakkolanvaara satte sedan punkt för sin fina insats med ytterligare en assist till <a target="_blank" rel="nofollow"