Per Ledin missnöjd med debuten: ”Vi måste bli jobbigare att möta tillsammans”

By Uffe Bodin

Per Ledin var tillbaka. Och han spelade på samma intensiva och agiterande sätt som vanligt. Både veteranen och hans nya lagkompisar hoppas att hans spelstil ska göra ett lite för väluppfostrat Karlskrona svårare att spela mot.
– Vi måste bli jobbigare att möta tillsammans, säger han efter 0–3-förlusten mot Djurgården.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Första matchen sedan i mars och första matchen i SHL på två och ett halvt år. Men även om Per Ledin blivit äldre och spelat utomlands de senaste två säsongerna var han sig lik i debuten för Karlskrona.

Det tog inte många byten för 39-åringen att hamna i gurgel med motståndare i Djurgården. Efter de flesta avblåsningarna var han framme och delade ut ett par väl valda ord eller en handske i ansiktet på djurgårdarna. Hans inträde i laget gladde tränaren Ove Molin, även om det blev förlust med 0–3 på Hovet.
– Han kommer att kunna hjälpa oss i många olika situationer på isen. Det är första matchen och han står upp i x antal tillfällen på banan där han visar att han är här för att hjälpa oss, sade Molin till hockeysverige.se efter matchen.

”HAN HADE BRA SNACK”

Ledin själv var sur över förlusten och inte heller helt nöjd den egna insatsen i debuten.
– Man vill prestera mer, bättre… Det räcker inte att säga att jag inte spelat match sedan i mars. Jag har valt att spela, då får jag acceptera läget och vara lite mer elak i anfallszon. Något byte kände jag att jag åkte och funderade lite mycket i stället för att släppa loss. Nog ska jag upp mer, säger Ledin som hade knappt tolv minuters speltid i kväll.

En av ingredienserna som Karlskrona har saknat under säsongen är förmågan att vara i ansiktet på motståndarna. Där kommer Per Ledin givetvis in i bilden på ett naturligt

Läs mer här: Per Ledin missnöjd med debuten: ”Vi måste bli jobbigare att möta tillsammans”

kommentarer