Petad från JVM i sista stund: ”Några som måste åka ut och tyvärr blev det jag”

By Henrik Skoglund

Idag begår Juniorkronorna sin mästerskapspremiär i årets junior-VM. En av de fyra som petades i sista stund var idag i elden för HV71. David Gustafsson berättar för hockeysverige.se att han blev besviken över Tomas Monténs besked – men att han inte gräver ner sig.
— Det var lite där de första timmarna. Men jag har kommit över det nu och ska fortsätta säsongen här i HV bra.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
David Gustafsson landade i Sverige på julafton efter sin vistelse i Nordamerika med Juniorkronorna. Tillsammans med Rögles Lucas Elvenes, Frölundas Filip Westerlund och Timrås Jacob Olofsson petades han i sista stund ur truppen.
— Det är klart man hade velat spela JVM. Men det är några som måste åka ut och tyvärr blev det jag den här gången. Jag har fortfarande två år kvar, så jag försöker inte gräva ner mig för mycket utan bara fortsätta spela bra i HV och ta chansen nästa år istället, berättar David Gustafsson för hockeysverige.se efter matchen mot Örebro i Kinnarps Arena som HV71 vann med 5-2.

Vad fick du för motivering av Tomas Montén?
— Han kände att han hade lite mer spets i andra spelare. Sen är det olika roller som ska vara i laget. Han sa att det var väldigt tajt… ja, det är så det är, suckar David Gustafsson som ändå inte verkar ha tagit petningen alltför hårt.

SLAGIT SIG IN I SHL

Efter den här säsongen har 17-åringen två år kvar som junior, och därmed fler chanser att spela den prestigefyllda turneringen. Men frågan är om det kommer bli så mycket juniorspel för David Gustafsson under de åren. Under säsongen har han nämligen slagit sig in i HV71:s SHL-trupp med besked.

I dagens segermatch mot Örebro centrade han andrakedjan

Läs mer här: Petad från JVM i sista stund: ”Några som måste åka ut och tyvärr blev det jag”

kommentarer