PETTERSSON: Dags för ny Match Sju – här är alla andra bataljer som löpt distansen ut

Ikväll spelar Frölunda och Frölunda en sjunde och avgörande kvartsfinal. Det blir 22:a gången som en SM-slutspelsserie går distansen ut till sju.

Jag har listat alla de här Match 7-matcherna för er längst ner på sidan.
Ett par av dem är en smula mer klassiska än andra och folk har väl sina egna favoriter.
Mina tre favoriter är:

1) HV71-Färjestad i semifinalen 2006
Jonas Höglund kvitterar till 3-3 med minuten kvar och plockad målvakt. När alla sedan väntar på OT avgör Rickard Wallin med sju sekunder kvar.

2) Linköping-Skellefteå i kvarten 2009
Matchen går till en fruktansvärt OT som avgörs först två minuter in på sjätte perioden av Kimmo Koskenkorva som där och då gjorde ett av blott två poäng i slutspelet. Segern innebar Skellefteås första semifinalplats på 28 år.

3) Luleå-Djurgården i kvarten 2011
Luleå hade tappat 3-0 i matcher till 3-3. Luleå får fram en sudden efter sen kvittering och där avgör Robin Jonsson med vad som var hans första mål den säsongen och andra mål på runt på tre säsonger och därmed en av tidernas minst väntade sudden-hjältar genom alla tider.

Fyra sjundematcher har gått till OT. Utöver topplistade två handlar det om Modo-Timrå 2007 som Per Svartvadet avgjorde och den som Erik Forssell avgjorde för Skellefteå mot Växjö i kvarten ifjol.

Fyra målvakter har klivit in och hållit nollan i en sjunde match.
Joaquin Gage, Djurgården, var först när han 2003 gjorde det mot HV71 i kvartsfinalen.
Christian Engstrand är den senaste när han gjorde det för LHC i Scandinavium 2015.
Stefan Liv gjorde det förstås som avslutning på den klassiska finalserien mot Färjestad 2004, där han höll fyra finalnollor. Tommy Salo gjorde det för Frölunda mot Linköping 2006