PETTERSSON: Nu börjar jakten på tunga medaljer – och en plats bland de riktigt stora

By Robert Pettersson

Alexander Nylander kommer loss till JVM och får göra sin tredje turnering. Så klart ett jättebesked för det svenska laget som får mer offensiv spets. Nylander kommer också jaga en plats bland de riktigt stora poängmakarna i JVM-historien.

Som jag skrev när den svenska JVM-truppen släpptes så kände jag att truppen var bra och hade en del toppar, men kanske ändå saknades lite topp för att vara en riktig guldkandidat.
Med dagens besked om Alexander Nylander så förändras det en del. Nu får Lias Andersson och Elias Pettersson sällskap av ytterligare ett jättenamn offensivt att addera till en offensiv backsida av tunga proportioner med Liljegren, Brännström och Dahlin.

Det vore lätt att utbrista att det är den tyngsta backbesättningen någonsin för svensk del. Men vi ska komma ihåg att vi spelade JVM 2009 med Victor Hedman, Erik Karlsson, Tim Erixon och David Rundblad, som med facit i hand kanske bara till hälften ser skräckinjagande ut, men som ändå efter turneringen blev fyra stycken förstarundare.

Men tillbaka till Nylander. Han dominerade inte AHL ifjol, absolut inte. Han har haft en tung säsong i höst och vinter med en seg inledande skada och därefter trögt i AHL. Men JVM kommer nog, precis som ifjol, som ett lägligt avbrott i vardagen för honom. Ifjol klev han ju in och var magnifik.
Vi ska komma ihåg att det handlar om en spelare som vunnit den interna svenska poängligan i två raka JVM och där ingen spelare i hela turneringen gjorde fler poäng än honom ifjol.

Med 21 inspelade JVM-poäng tidigare år kommer han dessutom att ha chansen att slå sig in bland de stora i svensk JVM-historia i poängväg.
Pappa Micke är familjebäst med 28 poäng. Med det är han också den som gjort 13:e flest poäng någonsin i JVM. En notering Nylander definitivt ska kunna passera. Det krävs ju ”bara”

Läs mer här: PETTERSSON: Nu börjar jakten på tunga medaljer – och en plats bland de riktigt stora

kommentarer