PETTERSSON: Tio poäng på fyra matcher – Omark avancerar

By Robert Pettersson

Linus Omark avancerar i KHL:s poängbörs. Det går undan för honom där för tillfället. Idag gjorde han ett nytt mål (segerskytt med sekunden kvar av OT borta mot Jugra) och hade en assist och gick förbi Nigel Dawes upp till fjärde plats i poängligan på 47 poäng.

Omark har svarat för tre mål och sju assist över de fyra senaste matcherna och satte för en vecka sedan nytt personligt poängrekord när han gjorde fem poäng i en match. Tidigare hade han vid två tillfällen svarat för fyra poäng (och ytterligare en i slutspelet).

När jag skrev om Omark senast skrev jag att han hade passerat Tony Mårtensson som den svensk med flest assist i KHL genom tiderna. Nu har han även passerat Mårtensson i poängligan och står ensam på flest poäng. Det gjorde han redan efter förra matchen.

Flest svenska KHL-poäng genom tiderna
242 Linus Omark
239 Tony Mårtensson
179 Mattias Weinhandl
162 Linus Videll
153 Staffan Kronwall

En annan svensk som är fortsatt het i KHL just nu och som jag nyligen skrivit om är Alexander Bergström.
Då, för bara några dagar sedan, skrev jag om att han kunde bli en av de få svenskar (sju) som lyckats nå 20 mål på en säsong i KHL.
Nu är han ännu närmare efter att ha gjort mål i ett par matcher till sedan dess. Han var målskytt för sjunde matchen i rad (svenskt rekord i KHL) när Sibir slog Ak Bars med 4-1 idag. Målet var hans 19:e för säsongen. Bara tre spelare i KHL har gjort fler mål.

The post PETTERSSON: Tio poäng på fyra matcher – Omark avancerar appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: PETTERSSON: Tio poäng på fyra matcher – Omark avancerar

kommentarer