PETTERSSON: Varför just hockeyn?

By Robert Pettersson

Kanada och USA spelar JVM-hockey utomhus under urusla förhållanden. Den stora frågan är vad poängen egentligen är, och varför ingen annan sport har valt att anamma dessa nygammelmodigheter.

Hockeyn är märklig på det sättet att vi av någon anledning fått för oss att vi ska spela hockey på det sättet man spelade hockey på förr. Innan någon valde att bygga ishallar och senare inomhusarenor att spela matcherna i. För att undvika snö. För att undvika kyla. Ett rätt smart grepp ändå, får man tycka.

Jag vet inte hur många som egentligen tycker att det är speciellt fräckt med de här utomhusmatcherna längre. Att lira matcher på storjävla arenor inför en jäkla massa folk, där låt säga runt 10-15 000 av de som besöker matchen i bästa fall lyckas urskilja något av det som händer därnere på isen. Om vädret är bra.

Det är ju inte så att speciellt många andra sporter har samma behov av att återgå till det gamla.
Vi ser inte toppfotbollen köra en ”summer classic” där man spelar på uruselt gräs med en boll av ihoprullad tejp.

Vi ser inte simtävlingar där världseliten får simma i totalt värdelösa simkläder som ger dem fem sekunder långsammare tider. För ”folk vill uppleva simning som simning var förr lite då och då”.

Eller Formel 1 med biltekniken från 1950, för det ”vore väl en kul grej ändå?” och vi ser inte heller French Open säga att ”nu ska vi köra med bara gamla träracket och shorts som är uppdragna en bra bit upp mot bröstvårtorna så att de skär ordentligt in i arslet, för så var det förr och det kan också vara vackert”.

Så vad är det som gör att just hockeyn har detta ständiga behov av att till och från få visa hur det var förr?

The post PETTERSSON: Varför just hockeyn? appeared first

Läs mer här: PETTERSSON: Varför just hockeyn?

kommentarer