Politiker pressades om skolans framtid

Veberöd Gott om frågor, inte så gott om svar. Det tydligaste beskedet från politikerna på måndagens möte om Idalaskolan var att allt fortfarande kan hända.

Ett 50-tal Veberödsbor hade mött upp på Medborgarkontoret på måndagskvällen för att ställa frågor till politikerna om den händelse som sedan någon månad tillbaka upprör bygden – ska det inte bli något av det utlovade skolbygget, som varit så hett efterlängtat ända sedan fuktproblem stängde Idalaskolan för tre år sedan och hänvisade barnen till provisoriska baracker?

Flera skrivelser samt brev från berörda barn lämnades över till politikerpanelen, som bestod av representanter för Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna, både från central nivå i Lund och från lokala barn- och skolnämnd öster.
Men framför allt ställdes mängder av frågor under det två timmar långa mötet. Hur kommer beslutsprocessen att se ut framöver? Hur kan Veberödsborna bli så delaktiga som möjligt? Var finns barnperspektivet? Vem har tänkt på lärarnas arbetsmiljö? På trafiken? Och hur tror man att man ska locka nya invånare till Veberöd så länge folk inte vet vad som ska hända med skolan?
Kommunalrådet Elin Gustafsson (S) inledde mötet med att förklara att anledningen till att kommunstyrelsen nu måste ompröva det tidigare klubbade beslutet om att bygga om

Läs mer här: Politiker pressades om skolans framtid

kommentarer