Problem i premiären – men Juniorkronorna vann som vanligt

By Anton Edman

JVM 2018 är igång! Juniorkronorna besegrade som planerat Vitryssland i premiären. Efter en trevande start visade Sverige klass och vann med 6-1.

BUFFALO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Sverige övertygad knappast i den första perioden i premiären mot Vitryssland. Sverige tog visserligen ledningen med 1-0 genom Elias Pettersson. Rasmus Dahlin stod för passningen på målet som kom i numerärt överläge. Vitryssland kvitterade dock till 1-1 innan perioden var över. Yegor Sharangovich gjorde målet i numerärt underläge!

I den andra akten visade Sverige bättre takter. När perioden var över hade Sverige ledningen med hela 4-1. Erik Brännström, Glenn Gustafsson och Jesper Boqvist var de svenskar som hittade nätet.

I tredje fyllde Lias Andersson på med mål till både 5-1 och 6-1. Vitryssland drog på sig alldeles för många utvisningar, något som Juniorkronorna definitivt tog till vara på. 6-1 blev också slutresultatet i JVM-premiären 2018.

Filip Gustavsson vaktade den svenska buren men fick en ganska lugn afton trots allt. Vitryssland sköt totalt nio skott. Sverige hade totalt 37 skott på mål.

I och med segern fortsätter Sverige att imponera i JVM:s gruppspel. Senaste förlusten kom 2006 på Nyårsafton mot USA.

The post Problem i premiären – men Juniorkronorna vann som vanligt appeared first on Hockeysverige.