Rånare igenkänd trots maskering

Malmö 16-åringen deltog i ett maskerat knivrån mot en närbutik. Men en yngre släkting till butiksägaren som befann sig där just då, kände igen honom.

16-åringen var en av tre maskerade rån som rusade in i närlivsbutiken på Nobelvägen en dag i mars. Släktingen satt vid en dator när han hörde sin morfar ropa på hjälp in ifrån butiken.
Både han och hans föräldrar gick in i butikslokalen och såg då tre maskerade män, varav en var knivbeväpnad och ropade ”öppna kassan”.
Men släktingen kände direkt igen 16-åringen som en person som brukade handla i butiken och han påpekade det också för honom: ”jag känner igen dig.”
Senare kunde han utan svårighet peka ut 16-åringen.
2 200 kronor i kontanter och cigaretter till ett värde av 1 065 kronor blev rånarnas byte.
16-åringen döms nu till ungdomsvård, och domen omfattar även ett annat rån, med andra gärningsmän, på Celsiusgatan där två yngre män blev av med sina mobiler.
Även vid det tillfället blev 16-åringen igenkänd. En av målsägarna hade träffat honom hos en gemensam vän tre eller fyra år tidigare.
En tredje målsägare blev hotad med en ”taser”, som ger elchocker. Han kände sig tvingad att lämna i från sig sin mobiltelefon, men efter att rånarna granskat den

Läs mer här: Rånare igenkänd trots maskering

kommentarer