Redhawks drömstart kom av sig mot Växjö

MALMÖ Ledningen med 2–0 räckte inte för poäng till Malmö Redhawks.
Växjö Lakers vände på steken på sin hemmais med fyra raka mål, och vann till slut med 4–3.

Det började annars i dur för ett Malmö Redhawks, som kom till Vida arena i Växjö med bra självförtroende efter att ha tagit poäng i två raka SHL-matcher mot Örebro och Frölunda.
Hemmalaget Lakers, tillika regerande svenska mästare, var däremot hårt pressat efter tre raka förluster i SHL-upptakten. Mästarlaget har tappat sju tongivande spelare sedan guldet bärgades i våras, och laget letar uppenbart efter en ny identitet.
Redhawks utnyttjade till en början Växjös utsatta situation. Två läckra mål, båda i numerärt överläge, såg till att Björn Hellkvists manskap ledde med 2-0.

Först pangade hemvändaren Andreas Thuresson in 1-0 på ett avigt skott mitt i skottsektorn. Tyringeprodukten ”Thure”, som har vänt hem efter nio år i AHL (Milwaukee), NHL (Nashville), SHL (Brynäs) och nu senast KHL, spelades fram synnerligen snyggt av kanadensaren Joey Tenute.
Just finliraren Tenute är en av SHL:s skickligaste spelare i power play, och han blir säkert regissör bakom många PP-mål för Redhawks den här efterlängtade debutsäsongen i hockeyns finrum.
2-0 var minst lika vackert. Den nye transatlanten T.J. Galliardi hittade en annnan ny transatlant, Kent

Läs mer här: Redhawks drömstart kom av sig mot Växjö

kommentarer