Revanschen – sänkte forna klubben efter att ha ratats: ”Otroligt skön känsla”

By Uffe Bodin

Den ena fick sparken under oklara omständigheter och de andra två dumpades av ännu mer ologiska skäl. I natt tog Vegas Golden Knights ratade trio hämnd på sin forna arbetsgivare Florida Panthers genom att sätta dem på plats ordentligt.
– Man vill alltid besegra sitt gamla lag, säger Jonathan Marchessault efter att ha gjort tre poäng mot sina gamla lagkamrater i Vegas 5–2-seger.

Det var 22 matcher in på förra säsongen som Gerard Gallant fick beskedet efter en förlustmatch mot Carolina Hurricanes: ”Du får sparken”. Florida Panthers ledning lät coachen gå mindre än ett halvår efter att han fört klubben till sin historiskt sett bästa grundserie med 103 poäng och en förstaplats i Atlantic Division.

Vid tillfället för avskedandet hade Panthers lika många vinster som förluster och befann sig på intet sätt i någon kris. Bilderna på hur Gallant tvingades lämna arenan i Raleigh i en taxi efter att ha fått kicken skapade en hel del ont blod i hockeyvärlden.

Men för Gallant blev det trots allt en förändring till det bättre. Han blev ganska snabbt utsedd till ny coach för expansionslaget Vegas Golden Knights, där han varit högst delaktig i att man haft en fantastisk inledning på sin jungfruresa genom NHL sett till förutsättningarna. En stor anledning till att man lyckats så väl får påstås vara just Florida Panthers. För inte nog med att Golden Knights har tjänat på att ha Gallant i båset – två av lagets mest produktiva spelare kommer från samma klubb.

RATADES EFTER EN 30-MÅLSSÄSONG

I samband med expansionsdraften i juni tyckte nämligen Panthers general manager Dale Tallon att det var en bra idé att göra Jonathan Marchessault tillgänglig. Franskkanadensaren kom från en 30-målssäsong med Panthers och hade ett år kvar på ett kontrakt som bara gav honom 750 000 dollar. Golden Knights var inte sena att

Läs mer här: Revanschen – sänkte forna klubben efter att ha ratats: ”Otroligt skön känsla”

kommentarer