Rögle plockar in kanadensisk center: ”Väldigt dynamisk”

By Uffe Bodin

Rögle fortsätter bygga om laget under nye sportchefen Chris Abbott. I dag gjorde klubben klart med den kanadensiske centern Stephen Perfetto.
– Stephen är en skridskostark center med bra spelsinne, väldigt dynamisk och hans egenskaper passar in i det sätt som vi vill spela ishockey, säger Abbott.

I helgen blev det klart att Almen Bibic lämnar Rögle för Linköping. Samtidigt plockade skåningarna in den landslagsmeriterade backveteranen Janne Jalasvaara i hans ställe. Men det innebär inte att klubben värvat färdigt.

På tisdagen plockade Rögle in den kanadensiske centern Stephen Perfetto. 26-åringen kommer närmast från AHL-laget Milwaukee Admirals, där han noterades för två assist på 14 matcher den här säsongen.

BAKGRUND SOM COLLEGESPELARE

– Jag ser fram emot den här möjligheten att komma över till Europa och spela ishockey. Jag har spelat på stor rink i Alaska så jag är van vid det. Min styrka är skridskoåkningen och det hoppas jag kunna visa här, säger han i ett uttalande på Rögle webbsida.

Perfetto har en bakgrund som collegespelare på Lake Superior State University och har en hel del erfarenhet av spel i ECHL, där han svarat för 119 poäng på 134 matcher för Tulsa Oilers och Alaska Aces.

Tanken är att kanadensaren ska ersätta långtidsskadade Filip Karlsson.

The post Rögle plockar in kanadensisk center: ”Väldigt dynamisk” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Rögle plockar in kanadensisk center: ”Väldigt dynamisk”

kommentarer