Rögle värvar från allsvenskan: ”En kraftfull ytter”

By Uffe Bodin

Nu är det klart att Olle Liss lämnar Pantern. Under tisdagskvällen blev den poängstarke forwarden klar för Rögle i SHL.
– Jag har följt Olle Liss en tid och jag gillar det jag sett. Jag är väldigt glad över att han valde oss och jag ser fram emot att få jobba med honom framöver, säger Rögles sportchef Chris Abbott i ett pressmeddelande.

Det har ryktats sedan en tid tillbaka att Olle Liss skulle lämna allsvenska Pantern och gå till Rögle. Efter skåningarnas 1–4-förlust mot Skellefteå på tisdagskvällen bekräftades övergången.

I ett pressmeddelande skriver Rögle att man skrivit kontrakt med Liss för resten av den här säsongen samt ytterligare två år.
– Det är en kraftfull ytter som älskar att skjuta. Han är stark i spelet med puck och har ett utmärkt skott. Jag är övertygad att han är redo att spela i SHL nu, säger Chris Abbott.

FOSTRAD I LEKSANDS JUNIORVERKSAMHET

Liss är tvåa i Panterns interna poängliga med 27 poäng (11+16) på 39 matcher. I fjol svarade den 25-årige högerforwarden från Björbo i Dalarna för 23 mål och 34 poäng på 52 allsvenska matcher med Västervik.

Olle Liss är fostrad i Leksands juniorverksamhet. Vägen till SHL-kontrakt har gått via spel i Hockeyettan med Halmstad och Kristianstad samt spel i danska Ålborg innan han i fjol hamnade i allsvenskan och dåvarande nykomlingen Västervik.

The post Rögle värvar från allsvenskan: ”En kraftfull ytter” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Rögle värvar från allsvenskan: ”En kraftfull ytter”

kommentarer