Rookien hade julfest – sköt NHL-karriärens första hattrick

By Uffe Bodin

Mathew Barzal går från klarhet till klarhet under sin första NHL-säsong. På lördagskvällen skickade han New York Islanders till en skönt julfirande genom att göra hattrick i 5–2-segern mot Winnipeg Jets.

Vanligtvis är han den som står för framspelningarna, men lagom till julafton visade Mathew Barzal upp en mer självisk sida. Det gjorde han rätt i. 20-åringen sköt NHL-karriärens första hattrick när New York Islanders slog Winnipeg Jets med 5–2 på lördagen.

Barzal blev tvåmålsskytt i den första perioden följde upp det med att fullborda hattricket drygt elva minuter i den tredje perioden när han satte 4–1-målet som definitivt stängde matchen.

ÅTTA POÄNG AV ISLANDERS ANDRAKEDJA

Den tidigare JVM-centern har funnit strålande kemi med Jordan Eberle och Andrew Ladd i Islanders andrakedja. Eberle hade assist på samtliga tre av rookiens mål och Ladd på två av dem.

Mathew Barzal toppar nu nykomlingarnas poängliga i NHL med 35 poäng (12+23) på 36 matcher. Han passerade i och med kvällens poängskörd Vancouvers Brock Boeser som har 19 mål och 33 poäng på 33 matcher.

Anders Lee, som spelar med John Tavares och Josh Bailey i förstakedjan, gjorde ett av de övriga målen för Islanders, hans 22:a för säsongen. Amerikanen är därmed bara ett mål efter Nikita Kutjerov och Aleksandr Ovetjkin i toppen av NHL:s målliga.

N Y Islanders – Winnipeg 5–2 (3–1, 0–0, 2–1)
N Y Islanders: Mathew Barzal 3 (12), Anders Lee (22), Anthony Beauvillier (4).
Winnipeg: Tucker Poolman (1), Adam Lowry (7).

The post Rookien hade julfest – sköt NHL-karriärens första hattrick appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Rookien hade julfest – sköt NHL-karriärens första hattrick

kommentarer