Rykte: Lexus lilla suv UX visas i Genève

By Erik Inge

Lexus visade upp konceptbilen UX Concept (bilden ovan) för första gången på Paris-salongen 2016, och redan då skrev vi om att den lilla suven kunde bli aktuell lagom till slutet av 2017.

Så blev det alltså inte, men enligt brittiska Car Magazine tyder mycket på att UX kommer att debutera på årets Genève-salong som öppnar den 8 mars.

UX blir snäppet mindre än mellansuven NX som idag är märkets minsta suv efter storebror RX. UX väntas ta upp kampen mot konkurrenter som kommande Audi Q3, Mercedes GLA (ny generation väntas 2019) samt BMW X1.

Lexus har, som vi skrivit om tidigare, redan namnskyddat modellbeteckningarna UX 200 och UX250.

Än så länge har vi inte sett några bilder på UX så det är svårt att säga hur den lilla premiumsuven kommer att se ut. Konceptbilen som visades 2016 var en kompakt och vågad historia med många futuristiska grepp. Bland annat hade den ”genomskinliga” a-stolpar. Den något yxiga yttre designen, som bar drag av både RX och NX, beskrevs som ”en kraftfull nytolkning av Lexus designsignatur”.

Hur mycket av konceptbilens former den faktiska modellen kommer att ärva vet vi inte, men gissningsvis blir de något nedtonade.

Läs mer här: Rykte: Lexus lilla suv UX visas i Genève

kommentarer