Så blev Lena, 34, campingdrottning

Lena Kempe, 34, stod i campingens kiosk redan som 7-åring. 

Nu är hon vd och har utvecklat familjecampingen till en resort med internationell standard.

– Det känns så himla härligt att driva ett bolag som har möjlighet att sälja glädje, säger Lena Kempe som har utsetts till Årets kvinna i besöksnäringen av branschorganisationen Visita.

När Lena Kempes farfar köpte campingen på Daftö 1974 fanns bara torrdass och kallvattenduschar. 

– Han bestämde sig för att lyfta kvaliteten, och ganska snart började mina föräldrar också att jobba med campingen. Vi barn fick hänga med och jag började stå i kiosken som sjuåring, så fort jag lärt mig räkna och kunde ta betalt, berättar Lena Kempe som sommarjobbat på Daftö under hela uppväxten.

Nu har anläggningen utvecklats till en modern resort med campingplatser, stugor, nöjespark, restauranger, butiker och flera pooler. 

”Känns så stort”

Branschorganisationen Visita har utsett Lena Kempe till Årets kvinna i besöksnäringen.

– Det känns så stort. Jag är oerhört stolt och glad över utmärkelsen. Det är mycket hedrande och är ett kvitto på att någon uppmärksammat vad vi gör, säger hon.

Lena Kempe tar emot Visitas pris som Årets kvinna i Besöksnäringen. Här är hon på scenen tillsammans med Måns Zelmerlöw, Jonas Siljhammar (vd Visita) och Maud Olofsson.Foto: Pressbild

Lena Kempe tog över som vd för drygt tre år sedan och är alltså tredje generationens ägare. Hon driver företaget tillsammans med sin mamma och en av sina systrar. 

– Det var ett tufft beslut att gå in i bolaget på allvar. Det är inte helt självklart att man ska ta över sina föräldrars jobb. Jag behövde tänka över det ordentligt även om beslutet alltid legat nära till hands, berättar Lena Kempe.

”Härligt att sälja glädje”

Det är tio år sedan hon fattade sitt beslut och hon har inte ångrat sig.

– Det känns så himla härligt att ha ett jobb man brinner för, att få driva ett bolag som har möjlighet att sälja glädje. Det är skitkul att se vad vi kan göra för människor som väljer att lägga sina pengar och sin tid hos oss, att få vara med och skapa minnen för livet för dem, säger Lena Kempe.

Daftö Resort har en kvarts miljon gästnätter per år berättar hon, och nöjesparken Daftöland hade 110 000 besök förra sommaren.

LÄS OCKSÅ: Västsveriges bästa campingplatser 

Bytter nytt hotell

– Vi har 30 året runt-medarbetare och under sommaren är antalet anställda 185. Vi omsätter 80 miljoner kronor, konstaterar Lena Kempe som tänker fortsätta göra satsningar och utveckla anläggningen.

Daftö har som enda turistanläggning i Sverige utsetts till femstjärnig ”Superplatz” av tyska motororganisationen ADAC. Resorten har också fått ta emot Stora Barnsemesterpriset som bästa camping för barnfamiljer.

Nöjesparken byggs ut allt eftersom med både attraktioner och skådespelare som interagerar med besökarna. I höst startar bygget av ett nytt hotell.

– Målsättningen är att fortsätta förfina och skapa nytt. Jag vill både utveckla anläggningen och människorna som jobbar hos oss, säger hon.

Källa: https://www.expressen.se/gt/sa-blev-lena-34-campingdrottning/

kommentarer