Så slutade försäsongstabellen för SHL-lagen

På onsdag släpps pucken i SHL. Igår spelade lagen sina sista träningsmatcher, och för andra året i rad kan vi konstatera att Linköping toppar försäsongstabellen, efter att bara ha tappat en poäng på åtta matcher.

Igår genrepade Brynäs, Modo, Karlskrona och Rögle. Därmed har nu samtliga lag spelat färdigt på försäsongen. Precis som förra året var Linköping det lag som hade det högsta poängsnittet i sina matcher.

Dan Tangnes manskap vann samtliga åtta matcher, och tappade bara en poäng. Det gör att man fick ett poängsnitt på fantastiska 2,88 poäng per match. Med det var man bäst, före Frölunda på 2,67 poäng, och något överraskande tog Brynäs hand om tredjeplatsen med sina 2,29 poäng per match. Däremot var Frölunda det lag som tog flest poäng, 24. De spelade dock en match mer än vad Linköping gjorde.

Noterbart när det gäller Brynäs är att man vann samtliga fyra matcher mot SHL-motstånd, men föll mot såväl Leksand som Almtuna.

Modo var överlägset sämst under försäsongen. Man vann bara tre matcher, samtliga mot allsvensk motstånd, och fick bara med sig 0,8 poäng per match. Dessutom släppte man in hela 39 mål på de tio matcherna.

Tabellen i sin helhet:
1. Linköping, 8 matcher, 2,88 poäng.
2. Frölunda, 9 matcher, 2,67

Läs mer här: Så slutade försäsongstabellen för SHL-lagen

kommentarer