Sågar laget efter nya förlusten: ‘Nivån är inte tillräckligt hög’

By Måns Karlsson

New York Rangers åkte i natt på sin tredje förlust i rad, när Pittsburgh vann med 5-2. Då surnade Henrik Lundqvist till rejält.
– Den senaste månaden har nivån inte varit tillräckligt hög, säger han.

Det blev en 7-2-förlust mot Islanders i helgen och en 5-2-förlust mot Pittsburgh i natt. Totalt har New York Rangers nu tre raka förluster och efter några svaga insatser i rad börjar irritationen spridas allt mer.

Efter nattens förlust var Henrik Lundqvist rejält irriterad över hur New York Rangers agerat den senaste tiden. Men han var besviken med betydligt mer än bara de tre senaste matcherna.
– Den senaste månaden har nivån inte varit tillräckligt hög. Du blir nästan trött på dig själv när du sitter här och försöker hitta rätt saker att säga. Det handlar om att gå ut och leverera nu. Vi pratar om vad vi behöver göra, men det är nog med pratet nu. Nu handlar det om att göra det, säger superstjärnan enligt nhl.com.

Han får medhåll av coachen Alain Vigneault, som inte heller var speciellt munter efter den nya storförlusten.
– Vi måste definitivt spela bättre, det är ingen tvekan om saken. Vi måste försöka kopiera det vi gjorde i förstaperioden i kväll. Vi kom ut och hade en bra energi och hade ett par bra anfall i offensiv zon.

FYRA RAKA VINSTER

I Pittsburgh är läget det motsatta. Efter en på många sätt strulig säsong har mästarna nu hittat formen och tagit fyra raka segrar. Man får framför allt leverans från betydligt fler spelare än tidigare. Visst, Sidney Crosby och Phil Kessel levererade i vanlig ordning, men även Patric Hörnqvist och den så sågade Carl Hagelin gjorde mål. Den sistnämnde har gjort fyra

Läs mer här: Sågar laget efter nya förlusten: ‘Nivån är inte tillräckligt hög’

kommentarer