Samma gamla visa

Sundsvall tog emot IK Pantern i den allsvenska premiären. En ren repris från vårens kvalserie och allt var sig likt.

IK Pantern var det bättre laget och vann följaktligen också den allsvenska premiären mellan de två nykomlingarna med 3-1. Bortsett från att spelet var aningen slarvigare och mer osäkert än vad som var fallet i våras var det mesta sig helt likt från kvalserien.

Det var så att säga samma gamla visa…

* Sundsvalls gamla lag såg ungefär lika impotent och ineffektivt ut som under hela fjolårssäsongen. Man skapade få chanser och de chanser man väl vaskade fram hade man svårt att utnyttja. Färglöst.

* IK Panterns tunga lag såg ungefär lika jobbigt ut som ifjol. Malmö-gänget flyttar ner spelet tungt på sina motståndare och är jobbiga att möta oavsett vilken lina som är inne på isen. Inte vackert och underhållande, men vägvinnande.

* Resultatet blev i stort sett detsamma som senast det begav sig i Sundsvall. Då vann IK Pantern efter förlängning. Idag fixade man det på fulltid.

* Inramningen var ungefär lika obefintlig som under Sundsvalls tid i Hockeyettan. Nu är IK Pantern förstås ingen sprudlande premiärmotståndare, men kom igen. När hemmalaget äntligen tagit sig tillbaka till allsvenskan igen borde det förstås komma mer

Läs mer här: Samma gamla visa

kommentarer