Sämst förra säsongen – nu är laget hetast i hela NHL

By Peter Ekholm

Colorado Avalanche går som tåget i NHL just nu. I natt besegrade laget San Jose Sharks med 5-3 på hemmaplan och tog sin åttonde raka seger.

Avalanche var förra säsongen NHL:s sämsta lag, i år är historien en annan. Laget är just nu ligans hetaste efter att i natt tagit sin åttonde seger på rad. Stor segerorganisatör blev Nathan MacKinnon som stod för två mål och en assist. MacKinnon gjorde två mål inom loppet av en minut i den första perioden och spelade dessutom fram Mikko Rantanen i den andra.

MacKinnon har 22 mål och 35 assist den här säsongen och ligger tvåa i NHL:s poängliga. I matchen noterades också Carl Söderberg för ett mål, hans tionde för säsongen, och Gabriel Landeskog för en passningspoäng.

Colorados segersvit är den längsta i NHL just nu, bara två lag har lika långa den här säsongen, Vegas Golden Knights och Los Angeles Kings. Sviten är Colorados första lika långa sedan säsongen 2005-06.

Ett annat lag som förlängde sin svit var Boston Bruins. De tog i natt poäng för 15:e (!) matchen i rad efter att Patrice Bergeron gjort ett hat trick i 5-2-segern borta mot New York Islanders

The post Sämst förra säsongen – nu är laget hetast i hela NHL appeared first on Hockeysverige.