Satte dit viktiga kvitteringen som vände matchen: ”Studsade tillbaka och hittade en väg att vinna”

By Henrik Skoglund

Han fick en tuff start på säsongen med en hjärnhinneinflammation som han ådrog sig i somras. Men det har han lagt bakom sig och det har inte märkts på Oscar Sundhs spel att han varit sjuk. Idag passade han på att sätta dit den ytterst viktiga kvitteringen för HV71 mot Växjö.
— Det var kul, alltid roligt att göra mål och det var viktigt också, säger 31-åringen till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter en lite skakig och ojämn höst börjar nu HV71 hitta sitt spel. På torsdagskvällen kom fjärde raka segern när Växjö besegrades i ett stekhett Smålandsderby i Kinnarps Arena.
— Vi har pratat här under hösten att vi måste bli bättre på att hantera motgångar. Jag tycker verkligen att vi gjort det mycket bättre på slutet. Fast vi hade stort spelövertag idag så låg vi helt plötsligt under med 0-2. Det var inte kul, men vi studsade tillbaka och hittade en väg att vinna, säger Oscar Sundh när hockeysverige.se träffar honom efter matchen.

OLOGISKT

Det var stort spelövertag för hemmalaget i den första perioden. Men på tavlan stod det 0-0. Därför var det lite ologiskt att Växjö hastigt och lustigt var i ledning med 0-2 en bit in i den andra. Då reducerade först Lawrence Pilut och sen gjorde Oscar Sundh viktiga 2-2 alldeles i slutet av perioden.

Målet var av stor betydelse då HV71 aldrig vunnit den här säsongen om de varit i underläge efter två perioder. Spelade fram gjorde Robin Figren och kedjan med Figren, Sundh och Anton Bengtsson har varit stark på slutet.
— Vi har spelat ihop ganska mycket den här säsongen. I början gjorde vi många väldigt bra matcher, men fick ingen utdelning framåt. Till slut kanske det satte sig lite i huvudet, vi fick dåligt

Läs mer här: Satte dit viktiga kvitteringen som vände matchen: ”Studsade tillbaka och hittade en väg att vinna”

kommentarer